Da li muškarcima otkucava biološki sat - EhoMag
76.59 F
New York
20. kolovoza 2019.
EhoMag
Lifestyle

Da li muškarcima otkucava biološki sat

Bebe, čiji su očevi stariji od 35. godine, izložene su većem riziku od mnogih oboljenja

Prema najnovijim istraživanjima i muškarcima otkucava biološki sat kad je riječ o proširenju porodice i ostvarivanju uloge oca. Naime, u studiji koja je objavljena u magazinu “Maturitas”, muškarci bi trebali razmisliti o zamrzavanju svog nasljednog materijala u bankama sperme i to prije 35 godine.

Razlozi su mnogobrojni, tiču se prije svega zdravlja, ali i smanjene plodnosti muškarca poslije 35. godine. Bebe, čiji su očevi stariji od 35. godine, izložene su većem riziku od mnogih oboljenja, kao što su urođene bolesti srca, a mogu imati problem i sa niskom tjelesnom težinom pri samom rođenju.

Studija je pokazala kako se kod djece očeva starijih od 35 godine mogu razviti određene vrste kancera, ali i kognitivni poremećaji kao što je autizam. Rezultati su to studije koja je trajala punih 40 godina.

Related posts

Četiri greške koje vas sprječavaju da pronađete ljubav svog života

urednik

SAMO JE IZBACILA OVO IZ ISHRANE I SMRŠALA 3 KG ZA 7 DANA: Mučila se sa MASNIM naslagama godinama, a onda je rešila da napravi JELOVNIK i nikad nije bila gladna!

urednik

Kafa prije spavanja ne remeti san

urednik

Leave a Comment

fifteen + 20 =

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More