Na testiranju prirodne zakrpe za srce - EhoMag
76.59 F
New York
20. kolovoza 2019.
EhoMag
Lifestyle

Na testiranju prirodne zakrpe za srce

Za sada su se testovi na kunićima pokazali uspješnima

Uskoro na ljudima počinje testiranje prirodne zakrpe za srce sačinjene od milion matičnih ćelija, a koja može popraviti oštećenja na srcu nastala nakon srčanog udara, javlja BBC.

Živa zakrpa zaista je fascinantan izum. Uzgaja se u laboratoriji iz uzorka ćelija pacijenata kako ne bi došlo do odbacivanja tkiva, prišiva se na oštećeni dio srca te se zatim pretvara u zdrav radni mišić. Ona također oslobađa hemikalije koje obnavljaju postojeće ćelije srca.

Za sada su se testovi na kunićima pokazali uspješnima, a ispitivanje na ljudima trebalo bi početi unutar sljedeće dvije godine, tvrde kardiolozi sa sveučilišta Imperial College London.

Srčani udar nastaje kada začepljena arterija blokira dotok krvi u srčani mišić zbog čega u njega više ne pristižu kisik i hranjive tvari. Takav događaj može trajno oštetiti srce i dovesti do neizlječivog zatajenja tog mišića.

  • Nadamo se da ćemo uskoro pacijentima nakon srčanog udara moći ponuditi ovakve rutinske tretmane. Mogli bismo, na primjer, takvim pacijentima uz lijekove propisati i jednu zakrpu – rekao je ljekar Ričard jabur (Richard Jabbour).

Related posts

Mnogi cijeli život krivo peru tavu, evo u čemu je “caka”

urednik

Trikovi koje svaka žena treba znati: Šminkom protiv rijetke kose, toalet-papir pomaže kod klizave obuće, a pasta za zube i balzam za usne čine čuda

urednik

Četiri greške koje vas sprječavaju da pronađete ljubav svog života

urednik

Leave a Comment

twenty + 7 =

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More