Saslušan trostruki ubica iz Srbije, evo šta je rekao o motivima svirepog zločina - EhoMag
  • Home
  • Vijesti
  • Saslušan trostruki ubica iz Srbije, evo šta je rekao o motivima svirepog zločina
Vijesti

Saslušan trostruki ubica iz Srbije, evo šta je rekao o motivima svirepog zločina

Goran Janković, osumnjičen za ubistvo supruge Mirjane (32) i njenih roditelja, majke Nade (57) i oca Branislava Pajića (57), priveden je u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu na saslušanje. Poslije saslušanja, određen mu je pritvor do 30 dana.

  • Osumnjičeni, kome je određeno zadržavanje do 48 sati, u zakonskom roku doveden je u prostorije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, gdje ga je javni tužilac saslušao u prisustvu branioca koji mu je postavljen po službenoj dužnosti. Nakon saslušanja, javni tužilac je podnio sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu prijedlog za određivanje pritvora do 30 dana, odnosno zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke, ponavljanja djela i uznemirenja javnosti, koji je osumnjičenom i određen – navelo je Više javno tužilaštvo.

Protiv Jankovića će biti provedena istraga povodom krivičnog djela teško ubistvo, za koje mu prijeti kazna do 40 godina zatvora.

On je uhapšen u ponedjeljak na Ribarskom ostrvu, tri dana nakon zločina i sakrivanja od policije. Uhapšen je na jednom brodu na Dunavu, a kod njega je navodno pronađen i nož.

Nekoliko sati prije nego što će se desiti trostruko ubistvo, osumnjičeni Goran Janković je bio u kafani. Najprije je s nekoliko prijatelja sjedio u jednom lokalu u naselju. Odatle je otišao između 19 i 20 sati, a kasnije, do jutarnjih sati je bio u kafani u Novom Sadu.

Prema onome što je ispričao operativcima, navodno ga je iznerviralo i revoltiralo to što ga je žena 11. maja prijavila policiji za nasilje u porodici i s tim se nije mogao pomiriti pa je zbog toga počeo piti.

izvor: avaz.ba

Related posts

Rusija ostaje pod sankcijama EU: Poljska zatražila produženje na još 12 mjeseci

admin

Predstavnici više od 300 kompanija okupit će se u Vašingtonu: Trgovci upozorili na rast cijena

admin

Desetine regija u Jemenu treba hitnu humanitarnu pomoć: 80 posto stanovništva živi na rubu egzistencije

admin

Leave a Comment