"Ulica pusta, sjedim na stepenicama jedne zgrade i plačem" - EhoMag
  • Home
  • Zanimljivo
  • “Ulica pusta, sjedim na stepenicama jedne zgrade i plačem”
Zanimljivo

“Ulica pusta, sjedim na stepenicama jedne zgrade i plačem”

Bilo je to ove subote, oko 15h. Ulica pusta, sjedim na stepenicama jedne zgrade i plačem. Dobila sam posao u drugoj državi ali sam saznala da treba da krenem na dijalizu, svi su me napustili i jednostavno mi se sve skupilo.

U jednom trenutku čula sam neki glas kako me pita “jeste li dobro?”. Vidim djevojčicu, možda 14-15 godina, braon kose sa šiškama, nosi specifičnu ogrlicu u obliku leptira. Viđala sam je ranije u autobusu. Samo sam pomislila “još mi samo ti trebaš”. Drsko sam joj rekla “da, dobro sam, gledaj svoja posla”. Samo je stajala i gledala u mene a ja sam samo počela još jače da plačem.

Mislila sam da će otići, ali ona je samo sjela pored mene. Tih 20 minuta su mi bili najljepši u zadnja dva mjeseca. Djevojčica me je saslušala, davala savjete kao da ima 45 a ne 15 godina, zasmijavala me je i bodrila. Nikada nisam vidjela tako mladu djevojčicu sa tako zrelim razmišljanjem. Sutra se selim, i , ako ona ovo čita, želim da joj se zahvalim što mi je dala želju i snagu da nastavim dalje. 

izvor: novi.ba

Related posts

TOTALNI KARAMBOL ZBOG BICIKLISTE! Tri auta slupana, a on šmugnuo sa lica mesta! (VIDEO)

admin

Moj muž je prava muškarčina, ZNA UDARITI RUKOM OD STOL kada treba…

admin

“Ja rintam po Njemačkoj dok ona, moja voljena supruga se…”

admin

Leave a Comment