Za ulazak na sajt kliknite ispod
Narod stao uz Borisa Džonsona: Izvesti Veliku Britaniju iz Evropske unije "po svaku cijenu" - EhoMag
71.2 F
New York
28. svibnja 2020.
EhoMag
Vijesti

Narod stao uz Borisa Džonsona: Izvesti Veliku Britaniju iz Evropske unije “po svaku cijenu”

Većina Britanaca smatra da premijer Boris Džonson (Johnson) mora izvesti Veliku Britaniju iz Evropske unije “po svaku cijenu”, čak i ako bi to zahtijevalo suspenziju parlamenta, pokazalo je u ponedjeljak ispitivanje javnog mnijenja.

Džonson je obećao izvesti Britaniju iz EU najkasnije 31. oktobra, bez obzira na to hoće li ili ne uspjeti do tada osigurati dogovor s Briselom, i uprkos tome što se mnogi članovi parlamenta protive Brexitu bez dogovora.

Ispitivanje javnog mnijenja ComRes, provedeno za list “Daily Telegraph”, pokazalo je da se 54 posto ispitanih slaže s tvrdnjom: “Boris (Džonson) mora provesti Brexit po svaku cijenu, uključujući, ako je nužno, suspenziju parlamenta, kako bi spriječio članove parlamenta da ga u tome zaustave”..

Rezultat je zasnovan na odgovorima od 1.645 ispitanika.

Ista anketa utvrdila je kako je podrška Konzervativnoj stranci porasla za 6 postotnih bodova na 31 posto, u usporedbi s 27 posto ispitanika koji su rekli da će podržati opozicionu Laburističku stranku. Taj se rezultat temeljio na 1.783 odgovora.

Taj se rezultat uvelike podudara s drugim anketama koje pokazuju povećanu podršku konzervativcima otkako je Džonson preuzeo dužnost od Terese Mej (Theresa May).

Related posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More