Narod stao uz Borisa Džonsona: Izvesti Veliku Britaniju iz Evropske unije "po svaku cijenu" - EhoMag
51.62 F
New York
20. rujna 2019.
EhoMag
Vijesti

Narod stao uz Borisa Džonsona: Izvesti Veliku Britaniju iz Evropske unije “po svaku cijenu”

Većina Britanaca smatra da premijer Boris Džonson (Johnson) mora izvesti Veliku Britaniju iz Evropske unije “po svaku cijenu”, čak i ako bi to zahtijevalo suspenziju parlamenta, pokazalo je u ponedjeljak ispitivanje javnog mnijenja.

Džonson je obećao izvesti Britaniju iz EU najkasnije 31. oktobra, bez obzira na to hoće li ili ne uspjeti do tada osigurati dogovor s Briselom, i uprkos tome što se mnogi članovi parlamenta protive Brexitu bez dogovora.

Ispitivanje javnog mnijenja ComRes, provedeno za list “Daily Telegraph”, pokazalo je da se 54 posto ispitanih slaže s tvrdnjom: “Boris (Džonson) mora provesti Brexit po svaku cijenu, uključujući, ako je nužno, suspenziju parlamenta, kako bi spriječio članove parlamenta da ga u tome zaustave”..

Rezultat je zasnovan na odgovorima od 1.645 ispitanika.

Ista anketa utvrdila je kako je podrška Konzervativnoj stranci porasla za 6 postotnih bodova na 31 posto, u usporedbi s 27 posto ispitanika koji su rekli da će podržati opozicionu Laburističku stranku. Taj se rezultat temeljio na 1.783 odgovora.

Taj se rezultat uvelike podudara s drugim anketama koje pokazuju povećanu podršku konzervativcima otkako je Džonson preuzeo dužnost od Terese Mej (Theresa May).

Related posts

Stefanović: Nimalo naivni stranci pokušavaju nadzirati Aleksandra Vučića, pojačano interesiranje i za njegovu djecu

urednik

U eksploziji u skladištu oružja u Bagdadu jedna osoba poginula, 29 povrijeđeno

urednik

Crnogorci najviše vjeruju Milu Đukanoviću i vojsci

urednik

Leave a Comment

20 − two =

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More