OSTVARILA JOJ SE VELIKA ŽELJA: Senidah ide na Euroviziju - EhoMag
29.41 F
New York
12. prosinca 2019.
EhoMag
Magazin

OSTVARILA JOJ SE VELIKA ŽELJA: Senidah ide na Euroviziju

Senida Hajdarpašić Senidah trenutno jedna od najpopularnijih muzičarki na ovim prostorima.

Kako Kurir saznaje, pjevačica će sljedeće godine predstavljati Sloveniju na Euroviziji, koja će biti održana u Holandiji.

– Senida se jako obradovala pozivu da predstavlja Sloveniju u Holandiji. Eurovizija je njena velika ljubav. Sve to dolazi sada, kada Senida pokušava da gradi internacionalnu karijeru, pa će joj festival evropske muzike dobro doći da sebe predstavi publici izvan Starog kontinenta – rekao je izvor blizak Hajdarpašićevoj.

Organizatori vjeruju da će upravo ona postići uspjeh na eurovizijskom takmičenju jer izvodi vrstu muzike koja je apsolutni hit u cijelom svijetu.

Senida (34) na muzičku scenu zakoračila je 2010. singlom “Pustinjom”. Dugo joj je trebalo da postigne komercijalni uspjeh jer trep muzika (podžanr rep muzike, sa znatno sporijim matricama) nije bila popularna na ovim prostorima. Vrtoglavi skok popularnosti dogodio joj se tek 2018, kada je izašao njen singl “Slađana”, potom i album “Bez tebe”, kao i megahit “Mišići”.

izvor: expresstabloid.ba

Related posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More