POUČNA PRIČA: Kada ostarim - EhoMag
51.62 F
New York
20. rujna 2019.
EhoMag
Zanimljivo

POUČNA PRIČA: Kada ostarim

Bila jednom jedna slabašna starica koja je, kada je njen voljeni muž umro, otišla da živi sa sinom, snahom i unukom.

Svakog dana njen vid i sluh su se pogoršavali. Ponekad su se njene ruke toliko tresle da bi se grašak iz njenog tanjira otkotrljao na pod, a supa iscurila iz šolje. Sin i snaja nisu mogli da joj pomognu, ali ih je nervirao nered koji je pravila.

I jednog dana su rekli – što je mnogo, mnogo je, pa su za nju postavili mali sto u ćošku pored ormara za metle i dali joj da tamo sama jede sve obroke.

stavite-policu-u-prazan-cosak-7

Za vrijeme jela, ona bi ih gledala sa drugog kraja sobe, očiju punih suza, ali oni teško da su razgovarali sa njom, osim što bi je grdili kad bi joj ispala kašika ili viljuška. Jedne večeri, upravo prije večere, mala djevojčica je sjedela na podu igrajući se sa kockama. “Šta to praviš? – upitao ju je otac ozbiljno. “Pravim mali sto za tebe i mamu” – odgovorila je, “Tako da možete sami da jedete u ćošku kada ja budem velika.”

stolice

Otac i majka su zanijemili i to je izgledalo kao da traje cijelu vječnost. A onda su počeli da plaču. U tom trenutku su postali svjesni onoga što su uradili i tuge koju su prouzrokovali. Te večeri vratili su staricu na njeno pravo mjesto za velikim stolom i od tog dana ona je uvijek jela sa njima.

A kad bi komadić hrane pao na sto ili bi viljuška zalutala na pod, izgledalo je da više niko ne mari za to.

70422320-2109068726061061-4455808727403986944-n

Novi.ba/Poucneprice/Foto: Ilustracija

Related posts

“Cijeli život sam bila siromašna i gladna…”

urednik

“Djevojka mojeg sina je trudna, imaju samo po 17 godina i danas sam zbog toga doživila nervni slom”

urednik

ISPOVIJEST: Upoznala sam momka sa kojim sam u vezi zadnjie dvije godine i sa kojim ću da se i vjenčam iako ga ne volim..

urednik

Leave a Comment

twenty − 14 =

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More